Scroll to top

Vi är systrarna Figur

med en förkärlek till naturlig hälsa

Logotyp - Figur of Sweden

Om Figur of Sweden

Vi är systrar som delar ett stort delat intresse för hälsa och idén för att skapa något gemensamt smög sig in för många år sen. Vi tycker båda om att grotta ner oss i olika ämnen. Denna webbsida började med inriktningen Ekologisk hudvård, men intressen har breddat sig till ytterligare områden. Hälsa och skönhet är en helhet och man måste tänka holistiskt. Hudvård är även att ta hand om insidan av kroppen och vår psykologiska hälsa påverkar hela kroppen från karisma till hur kroppen mår. En välmående kropp gör att även huden och håret mår bra.

Figur of Sweden registrerades 2020
Rebecca kan ta kunder inom sitt område naprapati och massage runt Nyköping, flen och Katrineholm, och vi hoppas att i framtiden även kunna sälja ekologiska produkter med hög kvalitet.

Vi är väldigt lika men samtidigt väldigt olika.

Våra olikheter gör att vi kompletterar varandra och tar oss framåt, och våra likheter gör att vi inte bara är syskon, men också bästa vänner. 

Rebecca Figur.

Om mig

Jag är en kunskapstörstig person som strävar efter att bli mitt bästa jag. Jag är född 1988, uppväxt i Nyköping och Västervik och är idag bosatt på en liten ö i en sötvattensjö utanför Nyköping tillsammans med min son, 2 katter och 1 hund.

Mitt stora intresse i livet är just nu allt skapa en oas i vardagen som innebär att jag och min familj kan få ha möjligheten att leva ett sådant giftfritt och hållbart liv som möjligt. Det kan handla om allt från självförsörjning i form av odling och örtmedicin, framställning av egna ekologiska hudvårdsprodukter, personlig utveckling, själslig hälsa i form av naturupplevelser, mindfulness eller att praktisera energimedicin.

Mitt intresse för hälsa

Jag vet att vi inte kan välja när vi kommer att lämna jordelivet, däremot vet jag att vi har möjligheten och förmågan att påverka hur länge och hur vi mår fram till den dagen kommer. Min ambition är att med en god livsstil och en ökad medvetenhet få så många friska år som möjligt.

GIFTFRI VARDAG
Mitt intresse för en giftfri vardag började med att jag såg över min kost där jag numera fokuserar på vad jag ska äta och lägga till snarare än vilken mat jag bör utesluta. Sedan funderade jag på vilka kosmetika och hudvårdsprodukter jag använde. Där valde jag att ta bort de flesta produkter som visade sig vara giftiga och istället började tillverka min egna naturliga ekologiska hudvård. Till sist såg jag även över mitt hem, vilka tvätt- och städprodukter jag använde och valde även där att byta till ett giftfritt alternativ.

Mitt mål idag med Figur of Sweden är att eventuellt kunna inspirera er till att göra fler medvetna, hållbara och hälsosamma val.

Arbetlivserfatenheter

Jag är utbildad undersköterska, massör och studerar just nu mitt fjärde och sista år på Naprapathögskolan i Stockholm.

Jag driver den här sajten tillsammans med min ena syster Jannica och är delägare i företaget Figur of Sweden.

Jannica Figur.

Om mig

Jag bor tillsammans med mina söner i ett mysigt radhus i Nyköping. 

Jag har två stora intressen i mitt liv, mitt arbete inom marknadsföring och sen hälsa. Framförallt när det gäller psykologi, personlig utveckling och naturmedicin. På denna webbsida kan jag använda mig av mina kunskaper inom webb, marknadsföring och SEO ihop med att skriva och forska om just hälsans olika aspekter. 

Mitt intresse för hälsa

Vart kommer mitt intresse ifrån..

De olika grenarna inom hälsa kommer från lite olika stadier i mitt liv. Psykologi och personlig utveckling kommer ifrån att jag växte upp med extremt dålig självkänsla, vilket ledde till att jag fick Social fobi som negativt styrde hela mitt liv fram till jag fyllde 30 år ungefär. Till sist, efter mycket forskande, en kurs, öva öva öva och med lite hjälp i slutet, lyckades jag äntligen komma över min fobi, men det betyder ju självklart inte att jag är klar där. Personlig utveckling är ett ständigt arbete, men det är samtidigt väldigt tillfredsställande när man hela tiden utvecklar till det bättre. Jag tycker också att resultatet är värt allt arbete man lägger ner, då att låta sig vara olyckling och må dåligt är helt otänkbart för mig. Lycka är vad alla bör sträva efter.  

Jag är en forskare i natur..
Jag vill veta hur saker och ting ligger till, hur det fungerar, vad det är i allt och vad det vi stoppar i oss gör med vår hälsa. Vi har mycket att lära sig om kost, naturmedicin, vitaminer och mineraler, hur hjärnan fungerar och hur det styr våra känslor.

Jag tycker att vi har rätt till de bästa produkterna, bästa vården, där folkets hälsa och välbefinnande är målet och bästa maten. 

Arbetlivserfarenheter

Jag arbetar idag som
Digital marknadsförare och specialiserar mig på SEO (Sökmotoroptimering och analys) på en digital/webbyrå här i min hemstad.  

Jag har innan arbetat som
Art director, bildbehandlare,  med fotografering, mm. Har fått äran att arbeta med varumärken som OLW, Göteborgs kex (Ballerina, Singoalla, Utvalda), Star Nutrition, Chained Nutrition mfl.

Säg Hej.  Hör Gärna Av Er

  Kontakta oss.

  • Email:

   jannica@figurofsweden.com
   rebecca@figurofsweden.com
   info@figurofsweden.com
  • Webbsida:

   www.figurofsweden.com