Scroll to top

Deodorant på bara tre ingredienser

Deodorant på tre ingredienser, hur låter det?

Recept man gör själv hemma ska inte vara så avancerade, Det ska vara enkelt, det ska gå relativt fort att göra och de ska såklart vara effektiva. Så här får ni ett SUVERÄNT recept på deodorant på bara tre ingredienser. Den tar ca 5 minuter att slänga ihop och en sats räcker i flera månader!

Den här deodoranten är återfuktande och kommer garanterat hålla dig fräsh hela dagen och du slipper oönskade lukter. Det räcker att ta på en gång om dagen, eller till och med varannan dag ibland.
Om man har något känslig hud så kan deon kännas något "rivig" och irriterar huden så man kan behöva minska mängden bikarbonat. Men testa och känn efter vad som passar för er.

Recept på deodorant

En satts:

  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl bikarbonat
  • 1 liten glasburk

Gör så här:
Smält kokosoljan i en rostfri skål eller glasskål i vattenbad. Rör i lika delar majsstärkelse och bikarbonat. Blanda väl. Häll i i önskad burk eller i en tom deo-hylsa.
Ställ in direkt i kylskåpet och låt den stelna. Bikarbonaten och majstärkelsen sjunker annars till botten.

Första lagret kan vara lite oljigt när du ska använda den men vi lovar - Den är grym! Hållbarheten är oändlig, då både kokosolja och bikarbonat är bakteriedödande. Majsstärkelsen binder fukt.
Förvara den i badrumsskåpet, men på sommaren bör du förvara den i kylskåpet eftersom att kokosolja smälter vid 25 grader. Det gör ingenting om den smälter, det är bara att röra runt och ställa in den i kylskåpet igen.

Skrapa ur deon med en sked om du har deon i en burk. Du ska ha ungefär storlek av en ärta. Det behövs enbart ett tunt lagers som täcker under armarna.
Hoppas ni älskar denna deo lika mycket som vi gör!

 

category: Kroppsvård, Recept

Deodorant på bara tre ingredienser

Recept man gör själv hemma ska inte vara så avancerade, Det ska vara enkelt, det ska gå relativt fort att göra och de ska såklart vara effektiva. Så här får ni ett SUVERÄNT recept på deodorant på bara tre ingredienser. Den tar ca 5 minuter att slänga ihop!